Eva Estlander - Meditaatiosta Energiaa

Sep 25, 2020
 

Meditaatio on tuhansia vuosia vanha perinne, mutta viime vuosina meditaatio on tuntunut saavan uuden nosteen ja sen hyödyistä modernin maailman sykkeessä on alettu puhumaan enemmän.

Syynä tähän on varmasti ollut monien julkisuuden henkilöiden ja liiketoimintajohtajien (kuten LinkedInin toimitusjohtaja Jeff Weinerin, Salesforcen toimitusjohtaja Marc Benioffin, Oprah Winfreyn ja Madonnan) vaikutus, kun he ovat julkisesti kiittäneet meditaation hyötyjä osana menestystään ja onnellisuuttaan.

Toinen syy on varmasti ollut tieteen kehitys ja sen mahdollistaminen meditaation hyötyjen todennuksessa. Moni on varmasti samaa mieltä, että ei niin kauan aikaa sitten meditaatiolla saattoi olla vähän hihhuli ja hippi maine. Nyt kuitenkin yhä useampi ottaa meditaation voiman ja mahdollisuudet tosissaan, kun tiede seisoo näiden hyötyjen takana.

Saimme Driimillä tehdä valmennuksen meditaation perusteista ja alkeista rauhallisempaan ja energisempään elämään yhdessä kansainvälisen jooga- ja meditaatio-ohjaaja Eva Estlanderin kanssa.

Katso Driimin perustajan Mika Poutalan haastattelu Evan kanssa tai kuuntele se Spotifysta ja kuule Evan ajatukset meditaatiosta ja siitä miten me kaikki voimme hyötyä siitä.

Meditaation ympärillä on kuitenkin myös paljon myyttejä ja kysymyksiä, joita haluamme nyt avata, jotta myös sinä voit aloittaa meditaation juuri sinun tarpeidesi mukaan.

Mitä on meditaatio?

Meditaatio on ikivanha hyvinvoinnin käytäntö, joka keskittyy tietoisuuden, huomion ja myötätunnon harjoittamiseen.

Meditaation harjoitus on tapa, jossa harjoitetaan mieltäsi keskittymään ja ohjaamaan ajatuksia.

Miten meditoidaan?

Meditaatiota tulisi harjoittaa rauhallisessa paikassa. Rauhallisen ympäristön avulla voit keskittyä yksinomaan käsillä olevaan tehtävään ja välttää ulkoisia ärsykkeitä ja häiriötekijöitä. Hyvä paikka meditoida on paikka, jossa sinua ei keskeytetä.

Meditaatioharjoitus voi kestää yhden minuutin tai kaksi tuntia. Tilan ei tarvitse olla kovin suuri - vaatehuone tai jopa ulkopenkki sopii meditaatioon, kunhan sinulla on yksityisyyttä.

Meditointi tapahtuu yleensä istualleen, mutta meditaatiota voi harjoittaa myös makuullaan tai jopa kävellen.

Meditaation hyödyt

 1. Vähennä stressiä

 2. Hallitse ahdistusta

 3. Paranna emotionaalista hyvinvointia

 4. Lisää itsetietoisuutta

 5. Pidentää keskittymiskykyä

 6. Parantaa muistia

 7. Lisää ystävällisyyttä

 8. Auttaa taistelemaan riippuvuuksia vastaan

 9. Parantaa unta

 10. Auttaa kontrolloimaan kipua

 11. Alentaa verenpainetta

Miten aloittaa meditointi?

Voit meditoida missä vain rauhallisessa paikassa ja aikaa et tarvitse aloittamiseen edes minuuttia.

Rakensimme kansainvälisen jooga- ja meditaatio-ohjaaja Eva Estlanderin kanssa meditaatiovalmennuksen, jossa Eva jakaa omat oppinsa ja tarinansa meditaation aloittamisesta ja sen pitkäikäisestä hyödyntämisestä.

Evan valmennuksessa pääset välittömästi meditoimaan Evan kanssa Evan selkeässä ja lämpimässä ohjauksessa. Valmennuksen aikana opit kohdistamaan meditaatiota eri tarkoituksii ja opit tuntemaan itsesi paremmin.

Evan valmennuksen hyötyinä voit odottaa lisää rauhallisuutta ja energisyyttä arkeesi.

Katso Evan valmennuksen ensimmäinen video ilmaiseksi täältä.

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.