Sami Jauhojärvi - Onnistuminen

Aug 04, 2020
 

Mitä on onnistuminen? Miten onnistuminen saavutetaan, miten sitä mitataan ja ehkä vaikeimpana; miten sitä monistetaan?

Sami Jauhojärvi koki onnistumisia lajissaan maastohiihdossa jo nuorena ja on onnistunut onnistumaan ei ainoastaan lajitovereitaan, vaan suurinta osaa urheilijoita useammin uransa aikana.

Uransa aikana Sami huomasi, että huippu-urheilijalta onnistumisen tavoittelu oli odotettua. Samoin olivat odotettuja ja hyväksyttyjä tehtävät uhraukset onnistumisen vuoksi.

Samin Driimin valmennuksessa Sami kertoo oman esimerkkinsä onnistumisen tavoittelusta valmistautumisesta Lahden 2017 MM-kisoihin. Onnistumisen vuoksi ei ainoastaan Sami huomioinut aivan kaikkia mahdollisia yksityiskohtia, vaan myös perheen sitouttaminen oli osa onnistumisen mahdollisuuden maksimointia. Samin vaimo jäi hoitovapaalle, jotta lapsia ei tarvi laittaa hoitoon jotta Samin sairastumisriski pieneni. Samin perhe eli myös sosiaalisesti rajoittunutta elämää Samin tavoitteen vuoksi.

Huippu-urheilun jälkeen Sami on saanut seurata valmentaja myös työyhteisöjen onnistumisen tavoittelua.

Yleisesti "tavallisilta" työntekijöiltä ei odoteta läheskään urheilijoiden tasoista uhrautumista tavoitteiden eteen, mutta monta muuta tekijää Sami löysi huippu-urheilusta joita me kaikki voimme hyödyntää onnistumisen mahdollisuuksien kasvattamisessa.

Onnistumisen toistumisen kaavaksi Sami on vuosien varrella määritellyt:

  1. Tavoite
  2. Suunnitelma
  3. Analyysi
  4. Oppimisprosessi

Kaavan lisäksi Sami painottaa onnistumisessa mielialan merkitystä (ja sen virittämistä oikeaksi) sekä rohkeutta elää muutoksessa.

Samin podcastista, kuten Samin valmennuksesta käy kuitenkin ilmi, että ennen kaikkea onnistumista, ja sen vahvistamista ovat pehmeät arvot, joista keskeisin Samille on hänen perheensä hyvinvointi.

Katso Samin valmennuksen ensimmäåinen video ilmaiseksi osoitteesta: https://www.driim.fi/sami-jauhojarvi-onnistuminen

Close

50% Complete

Two Step

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua.